Mi ketten egyek!

Rendszeres olvasók

2010. május 31., hétfő

Na mi van nekem?!?!!!

Még a múlt héten rendeltem, de ma hozták a munka helyemre. Tábla, vonalzó, kőrkés (+csere penge), és jelölő filc. Úgy örültem neki, alig vártam, hogy hazaérjek és kipróbálhassam.Azóta felszeleteltem némi papírt, de kipróbáltam már anyagon is. Viszont lenne két kérdésem
1, A jelölő filc szerintetek illanós, vagy kimosható? A feliratból nem derült ki. :-(
2, A vonalzóról ugye le kell húzni a papírt, hogy áttetsző legyen? Szerintem igen, mert a számok így fordítva vannak. Viszont eddig nem sikerült sehol elkezdenem leszedni azt az öntapadós papírt. Szerintetek?

Jaj, alig várom, hogy kipróbálhassam, és végre szép derékszögű foltokat tudjak kiszabni. :-)
Cinella

2010. május 25., kedd

Ismét egy folt

Ezt ma délután alkottam miután hazajöttem a munkából. Gondoltam keresek a könyven (200 blokk foltvarráshoz) egy könnyebb mintát. Bár ott az volt írva, hogy könnyű a nehézségi foka, szerintem azért ez sem volt egyszerű.Még nem tudom, hogy mi is lesz belőle. A virágos keretet már én találtam ki hozzá, az nem része a blokknak, melynek neve:Nelson győzelme.
Cinella

2010. május 23., vasárnap

Foltvarott párna

Elkészültem életem első igazi foltvarrot művével. Én eléggé kritikus vagyok magammal szemben, így tudom, hogy nem a legszebb munka, és bőven van mit tanulnom. Mondjuk elsőre választhattam volna valamivel könnyebb blokkot. Erre varrás közben jöttem rá. Ha valaki nekem ezek után azt mondja, hogy foltvarrni könnyű, azt keresztben bekepom. Ehhez igen jó térlátásra, kereatív gondolkozásra, szuper kézügyességre, és nem utolsó sorban rengeteg türelemre van szükség! Azért én nem adom fel, tovább próbálkozom! Legközelebb valami könnyebbet keresek. :-)
Cinella

2010. május 16., vasárnap

Varrtam és egyéb kreativkodás

Úgy döntöttem, hogy egy kicsit pihenek a hétvégén és most nem tanulok. Írásbeli házim sem volt, ezért tudtam vigéckedni. :-) Kihasználva a lazaságot varrtam, és befejeztem egy régebben elkezdett xszemses alkotásomat. Van még pár amin már alig hiányzik egy-két szem, igyekszem azokat is befejezni minél előbb.
Tehát készült két neszeszer, a lilát már le is nyúlta Cinusom, a másikat ajándékba készítettem.

A másik pedig a tündérkés árnyképem, amit én kicsit átvariáltam. Nem szeretem a fekete színt, ezért ciklámen lett az alapja, a szárnya pedig fehér helyett csillámlós. Így mégis csak jobban hasonlít egy szárnyra!

Végül, de nem utolsó sorban Cinus egyik alkotása. Annyira, de annyira csodálom a kerativitását, a képzeletét, és azt, hogy amit kitalál, azt képes megvalósítani is. Ez a béka wc papír gurigából készült, a nyelve pedig beföttesgumi.Kezd bennem egyre jobban élni az az elhatározás, hogy neki olyan suliba kell majd továbbtanulnia, ahol ki tudja hozni magából ezeket a kreatív álmokat!
Cinella

2010. május 3., hétfő

Anyák napja

Ezeket a kis apróságokat készítettem Anyukámnak és Nagyikámnak anyák napjára. Sajnos az időm mostanában nagyon kevés arra, amit igazán élveznék. A hétvégém megint az intenzív tanulás jegyében telt, ugyanis ma voltam vizsgázni. Szerencsére nagyon jól sikerült. Számvitel szóbelin voltam és 5-öst kaptam. :-)
Ja és egy kép a folyamatosan termő balkonepremről. A kép lényege tulajdonképpen a középen látható vízcsepp. Ugyanis tanulok ám olyasmit is, amit élvezek, ilyen a digitális fotózás. A látásmódom nagyon megváltozott, amióta ezzel is foglalkozom. Észreveszek apróságokat, szépségeket, amik mellett régebben elmentem volna.
Cinella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Szívesen látott kíváncsiskodóim száma: